recept: Sajtos rakott karfiol, Kifőzde
Sajtos rakott karfiol
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej karfiol,
25 dkg rizs,
4 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
2 gerezd fokhagyma,
só, zsír, ételízesítő, prézli




A karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem, és ételízesítővel főzöm fél liter vízben kb. 4-5 percig, hogy félpuha legyen. Leszűröm, (a levét is) félreteszem. A fokhagymát sóban péppé töröm.
A rizst megmosom, lecsurgatom, fél diónyi zsíron megpirítom. Felöntöm a karfiol főzőlevével, megsózom, forralom, míg fel nem dagad a rizs a lé tetejéig, ekkor elkeverem benne a péppé tört fokhagymát, majd elzárom és lefedve félreteszem.
A tojásokat megfőzöm keményre, a sajtot lereszelem és összekeverem 2 evőkanálnyi otthon darált nagyszemű prézlivel, egy jénait kizsírozok.
A jénaiba elterítem a rizs felét, rászeletelem a tojásokat, arra ráborítom a karfiolt. Megszórom ételízesítővel, ráterítem a tejföl kétharmadát. Erre elterítem a maradék rizst, ráöntöm a maradék tejfölt, majd rászórom a sajtot.
Fedetlenül teszem 190 fokra előmelegített sütőbe. Amikor piros a teteje, el is készült.
Nagyon finom vega étel, de sült húsokhoz köretnek is kitűnő.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Saját recept, Ági lányom ihlette.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.01.15. Utoljára frissítve: 2012.01.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:17:33 - 3.15)
Hozzászólások:

Sancho (2013-05-28 09:03:00):
Én a rizset azon szárazon, lepirítva teszem bele, mert jó szokása van a karfiolnak, s szeret sok lét engedni.

Kifőzdés (2013-05-29 08:11:00):
Épp ezért előfőzögetem kicsit a karfiolt, hogy engedje ki a levét, mert én sem szeretem a rizsnyákot :-)

Zséva (2014-01-16 18:56:00):
Ez igazán egyszerűen elkészíthető, egytálétel, vacsorára könnyű is, laktató is... annak örülök, hogy a prézli itt is megjelenik, más formában... (én előtte zsírban, vagy olajban meg szoktam kicsit pirítani) de igazad van, a sütőben úgyis megpirul. Ki fogom próbálni! Az egyszerű ételeket támogatom. :-)

Megjegyzés a recepthez